Adatvedelem 2018-05-27T11:27:59+00:00

Adatvédelmi tájékoztató

Dr. Glázer Noémi egyéni vállalkozó (a továbbiakban: Vállalkozó) tiszteletben tartja az Ön adatvédelemhez fűződő jogait és jogos érdekét, így a jelen tájékoztatóban leírom, hogy:

– milyen típusú személyes adatokat gyűjtjük?

– milyen céllal és jogalappal gyűjtjük a személyes adatokat?

– a személyes adatok hol és milyen módon kerülnek felhasználásra?

– kikkel és milyen okból osztjuk meg a személyes adatokat?

– mit teszünk az adatok védelme érdekében?

– hogyan kérheti a személyes adatai törlését?

– hogyan kérheti a személyes adatai módosítását?

– hogyan kérhet hozzáférést a személyes adataihoz?

– hogyan vonhatja vissza az adatkezeléshez adott hozzájárulását?

– hogyan tájékozódhat egyéb adatvédelemmel kapcsolatban felmerült kérdéseiről?

– hova fordulhat, ha úgy véli, hogy adatvédelemmel összefüggő jogait megsértettük?

– hol olvashat részletesebben az adatvédelemmel összefüggő jogairól?

A Vállalkozó tiszteletben tartja a megrendelői személyhez fűződő jogait; a megadott személyes adatokat bizalmasan, az adatvédelmi jogszabályokkal és nemzetközi ajánlásokkal összhangban, a jelen adatkezelési tájékoztatóban meghatározottak szerint kezeli.

A jelen Adatvédelmi Tájékoztatót közzé tevő és alkalmazó vállalkozás adatai:

Dr. Glázer Noémi egyéni vállalkozó
rövidített elnevezése: Dr. Glázer Noémi e.v.
székhely/lakhely:                              2855 Bokod, Lajta utca 22.
Nyilvántartási szám:                        52267161
adószám:                                            68798022-1-31
bankszámlaszám:                             UniCredit Bank 10918001-00000098-76410007
képviseli:                                            Dr. Glázer Noémi,
e-mail cím:                                        noemi@gdprkezikonyv.hu
weblap:                                              https://gdprkezikonyv.hu

A Vállalkozó az alábbiak alapján (cél, jogalap) gyűjti az adatait:

A Válllkozó az alábbi adattípusokat gyűjti:

  1. Vállalati adatok (név, cím, kapcsolattartó személy neve, telefonszám, e-mail cím)
  2. Magánszemélyek kapcsolattartásra vonatkozó adatai (Vezeték- és keresztnév, Cím, Telefonszám, E-mail cím)
  3. A megrendelt szolgáltatásra vonatkozó adatok (termékek neve, ára, mennyisége)
  4. Regisztráció esetén felhasználónév, jelszó, egyéb fiókhozzáférési adatok
  5. Banki átutalásos vagy online fizetés esetén banki adatok (utalás beérkezési ideje, utaló bankszámlaszáma, utalás összege, annak a számlatulajdonosnak a neve, akitől az összeg érkezett, amennyiben van, az utalás közleménye, vagy a partnerek közötti egyedi azonosító száma)
  6. Közösségi média (például facebook, instagram)
  7. A süti (cookie)-adatok

A cookie-król bővebben a sütik elhelyezéséről és engedélyezéséről szóló alsó sávban informálódhat.

Adat Cél Jogalap
Név (vezetéknév, keresztnév) A megrendelt termék megrendelő részére történő szolgáltatásához, továbbá a megrendelt szolgáltatás teljesítéséhez szükséges.

Számlázási kötelezettség teljesítéséhez szükséges

Szerződés teljesítése

 

 

Jogszabályi kötelezettség

Telefonszám – szerződéssel kapcsolatos kapcsolattartás Szerződés teljesítése adatpontosítás, reklamáció kezelés, stb.)
E-mail – Megrendelt termékkel/szolgáltatással kapcsolatos információcsere és levelezés

– regisztráció esetén további kapcsolattartás

Szerződés teljesítése (teljesítés és panaszkezelés)
Cím – számla kiállítása

– kérés esetén számla postai úton történő megküldése

– szerződéssel kapcsolatos kapcsolattartás

Jogszabályi kötelezettség

Szerződés teljesítése

Banki adatok – fizetési szolgáltatások biztosítása Szerződés teljesítése

Jogszabályi kötelezettség (utalásos számla kiállítása)

Termék/szolgáltatás adatok – a megrendelt termék(ek)/szolgáltatás(ok) neve és leírása, ára, a megrendelés teljes költsége, a termék átvételének vagy megküldésének módja, helye, ideje  
Regisztráció esetén a regisztrációs kódja – a regisztráció során a fiókjához történő hozzáférés biztonságának és titkosságának megőrzése Hozzájárulás
IP cím – a Vállalkozó weblapjának tűzfalvédelme

– egyéb IP cím bekérés esetén

– jogos érdek

– hozzájárulás

Cookie (süti) adatok – a Vállalkozó weblapjainak tűzfalvédelme

– személyre szabott reklámok megjelenítése

– a Vállalkozó weblapjai használatának biztosítása (például űrlapok kitöltése) érdekében

– a Vállalkozó weblapjának élvezhetőbbé tétele és fejlesztése érdekében

– jogos érdek

 

– hozzájárulás

– szerződés teljesítése

 

– hozzájárulás

 A jogos érdek mérlegelése

Hol hivatkozok erre? Kinek az érdekében hivatkozunk erre? Mi az Ön érdeke (alapvető joga?) A két érdek súlyozása
Jogos érdek: a Vállalkozó jogvita esetén, illetőleg hatósági eljárásokban jogosult az érdekeit és érveit megvédeni, e célból a kezelt adatokat felhasználhatja. Amennyiben Önnek a Vállalkozóval jogvitája keletkezne, úgy a Vállalkozó jogosult az Ön adatait (beleértve valamennyi papír alapú és elektronikus levelezést) jogi képviselőjének (ügyvédjének) is továbbítani. Vállalkozó Adatai titkossága A Vállalkozó bírósági és hatósági eljárások során köteles és jogosult adatokat kiadni az erre igazoltan felhatalmazott személyeknek. Tekintettel arra, hogy az adatok továbbra sem kerülnek nyilvánosságra (bizalmasan és jogszabályilag szigorúan szabályozva) kerülnek felhasználásra, az Ön jogos érdekét csekély mértékben veszélyezteti.
IP cím A Vállalkozó weblapjának, továbbá a Vállalkozó weblapjának felhasználói, illetőleg megrendelői adatainak védelme Adatai titkossága A Vállalkozó az Ön és valamennyi felhasználója személyes adatait kiemelt biztonságú tűzfallal védi, melynek érdekében (a tűzfal) az Ön IP címét érzékeli. Az IP cím érzékelése nélkül a tűzfal nem tudná az adatbiztonsági szerepét betölteni, és a Vállalkozó által kezelt adatok adatbiztonsága jelentős támadásnak és jogosulatlan megismerésnek lenne kitéve. A nagy arányú adatvesztés és adatszivárgás elkerülése lényegesebb, mint az IP címének titkossága.
Cookie (süti) adatok A Vállalkozó weblapjának, továbbá a Vállalkozó weblapjának felhasználói, illetőleg megrendelői adatainak védelme (tűzfal) Adatai titkossága A Vállalkozó az Ön és valamennyi felhasználója személyes adatait kiemelt biztonságú tűzfallal védi, melynek érdekében az Ön az Ön gépén sütit (cookie) helyez el. A süti (cookie) elhelyezése nélkül a tűzfal nem tudná az adatbiztonsági szerepét betölteni, és a Vállalkozó által kezelt adatok adatbiztonsága jelentős támadásnak és jogosulatlan megismerésnek lenne kitéve. A nagy arányú adatvesztés és adatszivárgás elkerülése lényegesebb, mint az IP címének titkossága.

A Vállalkozó az alábbiak szerint használja fel az adatait:

  • Termék megrendelés felvétele, teljesítése (megküldése), számlázása.
  • Termék reklamációk és panaszok kezelése és ügyintézése.
  • Ügyfélszolgálat biztosítása.
  • Tájékoztatás adatvédelmi incidens esetére.
  • Facebookon posztok, érdekességek, reklámüzenetek posztolása, kedvelési lehetőség biztosítása.

A Vállalkozó adattovábbítása/partnerei:

Adat Címzett (név szerint) Címzettek kategóriái és kategória okai
Név

E-mail cím

Telefonszám

Cím

Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Rövidített elnevezés: Magyar Posta Zrt.

Székhelye: Budapest, 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

Cégjegyzékszáma: 01-10-042463

Adószáma: 10901232-2-44

Telefon: 06 40 46 46 46

Adatfeldolgozó (postai levelezés esetén a lezárt borítékban található levelek kézbesítése)
Név

Adószám

Cím

Vásárlás összege

Megrendelt termék adatai, mennyisége

Fuderné Mariann könyvelő Kizárólag adatfeldolgozói tevékenységgel ellátott könyvelési feladatok, a vállalkozó könyveléssel összefüggő jogszabályi feladatainak teljesítése érdekében.

Az adatfeldolgozó a szakmai kamarai és egyéb, a tevékenységére vonatkozó szabályok szerint, a Vállalkozóval adatfeldolgozói kiegészítéssel rendelkező szerződés alapján a Nemzeti-Adó és Vámhivatalhoz a Vállalkozó meghatalmazottjaként hivatalosan bejelentve jár el.

Név

Számlázási cím

E-mail cím

Adóazonosító jel/ adószám

Számla tartalma (szolgáltatás megnevezése, ellenérték, kiállítás és teljesítés napja, banki átutalásos számla esetén a bankszámlaszám és a számlavezető bank neve)

szamlazz.hu (elektronikus számla kiállítását segítő felhő alapú alkalmazás)

Név: KBOSS.hu Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (KBOSS.hu Kft.)

Székhely:1031 Budapest, Záhony utca 7.

Képviselő neve:Stygár-Joó János ügyvezető

Cégjegyzékszám:01-09- 303201

Bejegyző bíróság:Pest Megyei Bíróság mint Cégbíróság

Adószám:13421739-2- 41

e-. mail:info@szamlazz.hu

weblapon keresztül elektronikus számla kiállítása, annak elektronikus levélben, illetőleg kérés esetén postai úton történő megküldése

Adatvédelmi tájékoztatója: https://www.szamlazz.hu/adatvedel em/

Név

E-mail cím

Megrendelőlap adatai

Az elektronikus levelek szöveges, képi- vagy audio tartalmai.

Statisztikai célú adatok az AdWords felületen.

Google LLC (“Google”) ;

székhelye: 1600 Amphitheatre

Parkway, Mountain View, CA

94043, Amerikai Egyesült Államok

Adatfeldolgozó az elektronikus levelezés vonatkozásában, adatkezelő a hirdetéskezelő (AdWords vonatkozásában)

adatvédelmi tájékoztatója:

https://policies.google.com/?hl=hu

A Vállalkozó weblapjai (beleértve annak kódolását), az azokon keresztül érkező, illetőleg tárolt tartalom. GIGANT HUNGARY Kft.

admin@profihonlap.hu

2234 Maglód, Bajcsy-Zsilinszky utca 57.

+36 20 239 8326 (Zsichla Máté ügyvezető)

A Vállalkozó weblapjainak kezelése, karbantartása, fejlesztése adatfeldolgozó partnerként.
A Vállalkozó weblapjai EZIT Kft.

székhely: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22.; cégjegyzékszám: 01-09-968191; adószám: 23493474-2-41; nyilvántartó hatóság: Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság

Az EZIT Kft. a Vállalkozó webes tárhelyét biztosítja, a webes tartalmat nem figyeli, és nem módosítja (kivéve, ha a Hatóság vagy Bíróság jogerősen erre kötelezi), kizárólag a Vállalkozó weblapjának elhelyezéséhez biztosít tárhelyet.
Név

Bankszámlaszám

Szerződéssel összefüggésben indított utalás vagy bankkártyás fizetés adatai

(link fentebb a banki adatokhoz)

CIB Bank Zrt. A Vállalkozó számlavezető bankja, a megrendelt termék ellenértéke online fizetés vagy banki átutalásos fizetés esetén a Vállalkozó bankszámláján kerül jóváírásra. A CIB Bank Zrt. a vonatkozó hazai jogszabályok, így különösen a pénzintézetekre vonatkozó szigorú előírásoknak megfelelően végzi a tevékenységét, bele értve ebbe az adatkezelést is.
Név

Bankszámlaszám

Szerződéssel összefüggésben indított utalás vagy bankkártyás fizetés adatai

(link fentebb a banki adatokhoz)

UniCredit Bank Zrt. A Vállalkozó számlavezető bankja, a megrendelt termék ellenértéke online fizetés vagy banki átutalásos fizetés esetén a Vállalkozó bankszámláján kerül jóváírásra. A CIB Bank Zrt. a vonatkozó hazai jogszabályok, így különösen a pénzintézetekre vonatkozó szigorú előírásoknak megfelelően végzi a tevékenységét, bele értve ebbe az adatkezelést is.
Internetes adatok

Mobiltelefon adatok (telefonszám, hívás ideje, időtartama, vége, hívások száma.

UPC Magyarország Telekommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1095 Budapest, Soroksári út 30-34. Haller Gardens ép., cégjegyzékszám: Cg.01-09-366290, adószám: 10987278-2-44 , levelezési cím: 1462 Budapest, Pf. 477.) Adatvédelmi szabályzat:

https://www.upc.hu/rolunk/adatvedelem/

A UPC Kft. a Vállalkozó internet és mobiltelefon szolgáltatója, kizárólag adatfeldolgozó tevékenységet végez, fő célja az internet-és mobiltelefon szolgáltatás a Vállalkozó részére történő biztosítása.
Facebook és Instagram Facebook adatkezelési szabályzat:

https://www.facebook.com/privacy/explanation

Instagram adatvédelmi szabályzat:

https://www.facebook.com/help/instagram/155833707900388/

Hozzájárulás

(azzal, hogy Ön ezeknek a rendszereknek a felhasználója, a szabályzatokat Ön elfogadta)

A Vállalkozó saját listás vagy képpontos marketinget az oldalakon nem folytat, azonban célcsoportszűrést alkalmaz.

Esetleges további adattovábbítás vagy felhasználás Hozzájárulás: ha Ön kéri, vagy új adatkezelési tevékenység során a hozzájárulást a Vállalkozó megfelelő előzetes tájékoztatás mellett kérte és Ön kifejezetten és tevőlegesen azt elfogadta.

Jogszabályi kötelezettség: az egyes hatósági eljárások során a hatóságok jogosultak a Vállalkozótól adatokat bekérni.

Jogos érdek: a Vállalkozó jogvita esetén, illetőleg hatósági eljárásokban jogosult az érdekeit és érveit megvédeni, e célból a kezelt adatokat felhasználhatja. Amennyiben Önnek a Vállalkozóval jogvitája keletkezne, úgy a Vállalkozó jogosult az Ön adatait (beleértve valamennyi papír alapú és elektronikus levelezést) jogi képviselőjének (ügyvédjének) is továbbítani.

Hozzájárulás

Jogszabályi kötelezettség

Jogos érdek

Adatok tárolásának időtartama:

Kezdete

a) Megrendelés adatai

A megrendelés kitöltésének és beküldésének napja

b) Könyv megvásárlása

A megrendelőlap adatai: név, cím, banki fizetés esetén a banki adatok, kiállított számla

link a banki adatokra fentebb

A banki adatok tekintetében a Vállalkozó számlavezető bankjánál, a CIB Bank Zrt.-nél, továbbá az UniCredit Bank Zrt.-nél tájékozódhat.

Ugrás a Partnerek- CIB Bank részre.

b) Folyamatos szerződéses jogviszonyban állók adatai

Az adatkezelés kezdete az ajánlatkérés beérkezésének napja.

c) Hírlevélre feliratkozók és elektronikus reklám üzenetet kérők adatai

Adatkezelés kezdete az a nap, amikor hírlevelet vagy elektronikus reklámüzenetet kért.

d) A Vállalkozó facebook oldalán kezelt személyes adatok

https://www.facebook.com/jogitrening/

https://www.facebook.com/drglazernoemi/notifications/

https://www.facebook.com/groups/161375811247463/

Vége

Teljesítés előtt beküldött megrendelések szerződéskötés hiányában 2 (két) hétig kerülnek tárolásra, a szerződéskötés elmaradása esetén véglegesen és visszavonhatatlanul törölve lesznek.

Legfeljebb 6 (hat) év (igényérvényesítési jog lehetősége és jogszabályi őrzési kötelezettség teljesítésének végső időpontja)

A szerződéses adatokat a folyamatos teljesítéssel járó szerződések lezárását követően Legfeljebb 6 (hat) évig tároljuk (igényérvényesítési jog lehetősége és jogszabályi őrzési kötelezettség teljesítésének végső időpontja)

Addig kap hírlevelet, vagy reklámüzenetet, ameddig a hozzájárulását vissza nem vonja. Ezt a valamennyi általunk küldött leiratkozási linkre kattintva bármikor díjmentesen, könnyen és azonnal megteheti. A leiratkozással a továbbiakban hírlevelet vagy reklámüzenetet nem kap tőlünk, a levelezési listánkból az adatait töröljük.

Ugrás lentebb az elérhetőségekre.

Az Ön által a Vállalkozó részére küldött elektronikus levél, megrendelőlap, illetőleg a Vállalkozó által az Ön részére küldött válaszlevél szöveges, képi vagy egyéb tartalma.

Adatkezelés kezdete az elektronikus levél beérkezésének napja.

Szerződéses szolgáltatással kapcsolatos tartalom:

Legfeljebb 6 (hat) év

(igényérvényesítési jog lehetősége és jogszabályi őrzési kötelezettség teljesítésének végső időpontja)

Egyéb tartalom:

2 (kettő) hét, amennyiben a levelezés tartalmilag nem újabb vásárlásra irányul (popup: ha újra megrendelést adna le, reklamálna vagy vásárolna az adatokat tovább kezeljük a szerződés teljesítése érdekében szerződés jogcímén, továbbá, ha az adatai kezelését kifejezetten kéri)

Facebook

– Oldal/bejegyzés kedvelés és egyéb, a facebook által kínált reakciógomb használata esetén az reakció  időpontja

– facebook levelezés (messenger) esetén a levél beérkezésének időpontja

– az oldal/bejegyzés nyilvános elérésének időtartama, ezen túl a Facebook adatkezelési tájékoztatójában foglaltak az irányadók

Ugrás az adatkezelési tájékoztató linkjére

Vásárlással kapcsolatos tartalom:

Legfeljebb 6 (hat) év

(igényérvényesítési jog lehetősége és jogszabályi őrzési kötelezettség teljesítésének végső időpontja)

Egyéb tartalom:

2 (kettő) hét, amennyiben a levelezés tartalmilag nem újabb vásárlásra irányul

Instagram

– Oldal/bejegyzés reakció esetén az oldal/bejegyzés kedvelésének időpontja

– az oldal/bejegyzés nyilvános elérésének időtartama, ezen túl az Instagram adatkezelési tájékoztatójában foglaltak az irányadók

Ugrás az adatkezelési tájékoztató linkjére

 

Az Ön jogai:

Tájékoztatás kérése

Az Ön kérésére a Vállalkozó  tájékoztatást ad az Önre vonatkozó és a Vállalkozó által kezelt, illetve a Vállalkozó vagy a Vállalkozó által megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. A tájékoztatásra irányuló feladatait a Vállalkozó az Ön kérésének kézhezvételéről számított 14 (tizennégy) napon belül teljesíti.

Tájékoztatás kérése az alábbi módokon lehetséges:

A jogai gyakorlását könnyítő űrlap segítségével:

Belinkelni az űrlap oldalakat

Elektronikus levél formájában vállalkozó elektronikus levelezési címére írt levéllel:

drglazer.trening@gmail.com

Papír alapú levélben és személyesen a Vállalkozó székhelyére:

2855 Bokod, Lajta utca 22.

Telefonon az alábbi számon: +36 317816264

Helyesbítés

Amennyiben Ön vagy a Vállalkozó észleli, hogy az általa kezelt személyes adata pontatlan, hibás vagy egyéb okból nem megfelelő, akár az Ön kérésére, akár a Vállalkozó saját intézkedése folytán a Vállalkozó a hiányos/hibás adatokat pontosítja.

Törlés

Bármikor kérheti személyes adatai végleges és helyreállíthatatlan törlését akkor, ha az adatait az Ön hozzájárulása alapján kezeli a Vállalkozó. A Vállalkozó vagy az Ön jogos érdeke, továbbá a kötelező jogszabályi tárolási és őrzési kötelezettségek teljesítése érdekében történő adatkezelés esetén a Vállalkozó nem tudja az Ön adatait törölni.

A Vállalkozó az adatkezelés céljának megszűnésével egy időben a személyes adatot törli. Szinén törli a Vállalkozó az adatot, ha bebizonyosodik, hogy az adatok kezelése valamely okból jogellenes, illetőleg akkor is ha annak törlését hatóság, vagy bíróság jogerősen elrendeli.

Zárolás

Ön bármikor kérheti, hogy az Ön által a Vállalkozó részére megadott adatok egyes részei, illetőleg valamennyi adat tekintetében az adatfeldolgozás korlátozva legyen.

A Vállalkozó az adattörlésre irányuló kérelme esetén nem törli, hanem zárolja az adatot akkor, ha az adattörlés az Ön jogos érdekét sértené. A zárolt adatokat a Vállalkozó csak addig kezeli, ameddig a zárolásra okot adó cél fennáll, azt követően a zárolt adatok is törlésre kerülnek.

Hozzájárulás visszavonása

Önnek bármikor joga van arra, hogy a személyes adatai kezeléséhez adott hozzájárulását korlátozás és indokolás nélkül visszavonja.

A hozzájárulása hírlevél és elektronikus reklámüzenet esetén a valamennyi önnek küldött hírlevelünkben és elektronikus reklámüzenetünkben megtalálható leiratkozási link segítségével egyszerűen és gyorsan visszavonható.

Regisztráció esetén a regisztrált fiókjában a “Visszavonom a hozzájárulásomat” menüpontra kattintva, a visszavonást felhasználói kódjával történő ismételt megadásával is megteheti. Ebben az esetben a felhasználói fiókját töröljük.

A hozzájárulás visszavonását továbbá az alábbiak szerint is megteheti:

A jogai gyakorlását könnyítő űrlap segítségével:

Belinkelni az űrlap oldalakat

Elektronikus levél formájában vállalkozó elektronikus levelezési címére írt levéllel:

drglazer.trening@gmail.com

Papír alapú levélben és személyesen a Vállalkozó székhelyére:

2855 Bokod, Lajta utca 22.

Telefonon az alábbi számon: +36 317816264

Hozzáférés az általunk kezelt adataihoz

Ön bármikor jogosult a Vállalkozó által kezelt adataihoz hozzáférni, azokkal rendelkezni.

Amennyiben Ön a Vállalkozó valamely oldalán regisztrált felhasználó, úgy a regisztrációs felületre történő egyedi kódjával történő bejelentkezését követően az adatait közvetlenül módosíthatja.

Egyéb (különösen papír alapú) adatkezelések esetén a hozzáférési jogának gyakorlását az alábbi elérhetőségek segítségével gyakorolhatja:

Elektronikus levél formájában vállalkozó elektronikus levelezési címére írt levéllel:

drglazer.trening@gmail.com

Papír alapú levélben és személyesen a Vállalkozó székhelyére:

2855 Bokod, Lajta utca 22.

Telefonon az alábbi számon: +36 317816264

Az adatai kikérése vagy módosítása során- amennyiben a Vállalkozó részéről a kérelmező vagy módosító személyét illetően kétség merülne fel- az Ön adatai biztonsága, és az adatainak védelme érdekében a Vállalkozó jogosult meggyőződni arról, hogy az adatok kikérése vagy módosítása ténylegesen az Ön döntése. E célból a Vállalkozó jogosult Önt egy vagy több elérhetőségén is megkeresni.

Adatai hordozhatósága

Önnek joga van ahhoz, hogy a Vállalkozó által kezelt adatait kikérje, illetőleg- amennyiben ez technikailag is megvalósítható- az adatai harmadfik fél (esetleg másik webshop) részére történő átadását kérje. Az adatait ebben az esetben- amennyiben az technikailag megoldható- a Vállalkozó a kérésének megfelelően akár interneten keresztül továbbítva, akár optikai adathordozóra kiírva biztosítja Ön, vagy az Ön által megjelölt harmadik személy részére.

Optikai adathordozó: például az Ön által nekünk erre a célra biztosított pendrive, külső számítógépes meghajtók, cd és dvd lemezek

Az adatai hordozhatósága jogát kizárólag akkor tudjuk biztosítani, ha az Ön adatai a jelen Tájékoztatóban foglaltak szerint még nem kerültek törlésre. Törölt adatok hordozhatóságát biztosítani nem tudjuk.

Az adatai hordozhatóság keretében történő kikérése során- amennyiben a Vállalkozó részéről a kérelmező személyét illetően kétség merülne fel- az Ön adatai biztonsága, és az adatainak védelme érdekében a Vállalkozó jogosult meggyőződni arról, hogy az adatok kikérése ténylegesen az Ön döntése. E célból a Vállalkozó  jogosult Önt egy vagy több elérhetőségén is megkeresni.

Az adatai hordozhatóságát az alábbi elérhetőségek segítségével gyakorolhatja:

Elektronikus levél formájában vállalkozó elektronikus levelezési címére írt levéllel:

drglazer.trening@gmail.com

Papír alapú levélben és személyesen a Vállalkozó székhelyére:

2855 Bokod, Lajta utca 22.

Telefonon az alábbi számon: +36 317816264

A Hatósághoz történő panasz benyújtásának joga

Ön az adatkezeléssel kapcsolatos panaszát jogosult a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság részére benyújtani.

Weblap: https://naih.hu/

Panaszbejelentés online: https://naih.hu/online-uegyinditas.html

Panaszbejelentés levélben: 1125 Budapest, Erzsébet fasor 22/c

Bírósághoz fordulás joga

Ön az adatkezeléssel összefüggésben jogosult bírósághoz fordulni. A perre a Törvényszék illetékes, Ön választása szerint a Vállalkozóval szembeni keresetlevelét az Ön lakóhelye szerinti bíróság részére is benyújthatja. A kérelmét a bíróság soron kívüli eljárásban bírálja el.

Az adat forrása:

Az Ön személyes adatait a Vállalkozó részére

– személyesen vagy telefonos megkereséssel Ön,

– a Megrendelőlapot kitöltő személy,

– a Vállalkozó valamely weblapján a regisztrációs adatlapot kitöltő személy,

szolgáltatja.

Amennyiben a Megrendelés vagy egyéb személyes adat valamely okból (különösen- de nem kizárólagosan- a fiókjai biztonsági problémai, vagy a más adatkezelők által nyújtott védelem hiányossága vagy hibája miatt) nem Öntől érkezett, a Vállalkozó ennek észlelése esetén, illetőleg ha Ön jelzi ezt, akkor a kérelmére azonnal törli a jogszerűtlenül a Vállalkozó részére átadott valamennyi személyes adatot, kivéve ha az adatok kezelése az Ön, a Vállalkozó vagy más személy jogos érdekéből, jogszabályi kötelezettség okán, vagy az Ön vagy más személy létfontosságú érdekekéből szükséges.

Jogos érdek: ugrani fentebb erre a részre.

Popup ablak: létfontosságú érdek például az, ha Ön vagy más személy valamely okból nem tudja az érdekeit érvényesíteni, így például betegség, illetőleg egyéb akadályozó körülmény miatt.

Adatbiztonság

A Vállalkozó minden tőle elvárható módon és rendelkezésére álló technikai eszközzel igyekszik az adatok biztonságát garantálni, ennek érdekében minden szükséges lépést megtesz, ennek körében az adatokhoz való hozzáférést szigorúan korlátozza. A Vállalkozó gondoskodik az átadott személyes adatok biztonságáról és mindent megtesz azok megváltoztatásának, jogosulatlan hozzáférésének, nyilvánosságra hozatalának, törlésének, sérülésének és megsemmisülésének megakadályozása és felderítése érdekében. A Vállalkozó biztosítja a Önt, hogy adatai a jelen tájékoztatóban foglaltakon túl semmilyen más célra nem kerülnek felhasználásra.

Egyéb rendelkezések

A Vállalkozó értesíti Önt arról, ha a jelen Adatvédelmi tájékoztató valamely tartalmi eleme megváltozik, bővül. E körben ismételten eljuttatja Önnek a teljes tájékoztató elérhetőségét biztosító adatokat.

Adatvédelemmel kapcsolatos további hasznos oldalak, információk:

Adatvédelmi Hatóság honlapja (adatvédelmi jogai, gyakorlatok, állásfoglalások, bejelentések és egyéb tájékoztatás):

http://naih.hu/

Az Európai Adatvédelmi Testület internetes elérhetősége (adatvédelmi jogai, gyakorlatok, állásfoglalások, és egyéb tájékoztatás):

http://ec.europa.eu/newsroom/article29/news.cfm?item_type=1358

A Nemzeti Hírközlési és Média Hatóság elérhetősége (reklámokkal, hírlevelekkel, elektronikus reklámmal, elektronikus kereskedelemmel kapcsolatos tájékoztatás és állásfoglalások, egyéb szakmai anyagok):

http://nmhh.hu/

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tájékoztatása az elektronikus kereskedelemmel kapcsolatosan:

http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/2704